V ljudski pesmi je odtisnjena vez med svetovi vesolja in razvojem človeškega glasu skozi dobe, ko je še pel skupaj, v skupnosti in bil povezan z utripom naravnega življenja. Opevajo lepoto na preprost način. Preprosto pa je sveto. Je gral tihotne povezave z izvorom moči prečiščene besede.

Ljoba Jenče se več kot trideset let posveča zbiranju, raziskovanju in ohranjanju ljudskega glasbenega in pripovednega izročila. Gostovala je že na šestih celinah in še posebej med starimi kulturami Tibeta, Avstralije, Afrike, Baltika, Balkana Argentine, Kanade zaznala, da se s petjem naših starih pesmi v globinah sprožijo sile, ki so vsepovezovalne, tako med skupinami različnih narodov, kot tudi narave, ki se izkazuje kot živo bitje. Ki nas hrani.

Na delavnici bomo vstopili v ta preprosti svet in skozi nekaj obrednih in ljubezenskih pesmi slovenskih pokrajin odstrli stara znanja o soglasnikih in samoglasnikih, glasovih zodiakalnih bitij in planetov, ki jih je v 21.st. na novo odstrl Rudolf Steiner.  S pogledom iz celovitosti vesolja te sile tvorijo tudi naše fizično, eterično in duševno telo. Da lahko duh zaigra svoj ples skozi življenje. Zaplešimo, zapojmo skupaj.

–          osnovni gib in glasovi 12 soglasnikov in 7 samoglasnikov,

–          obredna in ljubezenska slovenska ljudska pesem,

–          vesolja izven in znotraj nas,

–          duhovno odkrivanje tonov in glasov osvobaja naše lastne ustvarjalne sile

 

Datum delavnice: 14. oktober 2023

Kraj: Viteška dvorana Cekinovega gradu

Ura: 10.00 – 16.00 (obseg delavnice je 4 ure)

Cena: 30 eur

Oprema: notranji copati, najbolje šolski, udobna oblačila, voda

Predznanje: ni potrebno

Prijave do 6. 10. 2023 oz. do zapolnitve mest (25 mest) na: glas@ljobajence.eu

Glas je moje vesolje, Ljoba Jenče – prijavnica

Več o Ljobi Jenče na www.ljobajence.eu

Dostopnost