Kulturno umetniški zavod PerArtem objavlja

RAZPIS

za vključitev mladih komornih sestavov pevec – pianist v koncertni sklop »Mlad PerArtem«

Razpis je odprt do 18. februarja 2019.

Zavod PerArtem usmerja svoje delovanje na področje samospevske umetnosti. Koncertni cikel Samospevanje, do nedavnega znan kot »Glas iz davnine« v MNZS, se bo zgodil v Slovenski Filharmoniji in SNG Maribor. Njegov umetniški vodja je pianist Nejc Lavrenčič, ki je kot specialist na področju interpretacije samospeva uveljavljen na domačih in mednarodnih odrih. Koncertni cikel deluje in združuje umetnike iz Slovenije in tujine. Na koncertih preteklih sezon je tako gostil mednarodno priznane pevce, kot so Sabina Cvilak, Marcos Fink, Mojca Vedernjak, Cristina Segura, Artur Rożek, Juliette de Massy idr..

Nov sklop »Mlad PerArtem« vabi k sodelovanju mlade komorne glasbenike, ki delujejo kot komorni duo pevec – pianist. Dvema izbranima duoma bo tako letos ponudil možnost nastopov v koncertnih dvoranah tik pred osrednjimi recitali, prisostvovanje na drugih koncertih, navezovanje stikov ter druženje z vsakokratnimi izvajalci.

Datumi koncertov bodo znani naknadno.

Izbranim komornim sestavom bomo omogočili:

  • dva koncerta (cca. 15 min) v koncertnem ciklu Samospevanje v Slovenski Filharmoniji in SNG Maribor;
  • medijsko izpostavljenost in promocijo na spletni strani perartem.si, na spletnih omrežjih in v drugih medijih;
  • snemanje koncerta za Radio Slovenija in uporabo posnetka v nekomercialne namene;
  • brezplačen vstop na recitale koncertnega cikla Samospevanje 2019;
  • 3 ure konzultacij pri pianistu Nejcu Lavrenčiču.

Pogoji razpisa:

1.) Prijavijo se lahko komorni sestavi pevec – pianist, pri čemer mora biti vsaj eden državljan Republike Slovenije, kandidata pa na dan 18.2.2019 ne smeta biti starejša od 25 let.

2.) Kandidati pošljejo prijavo/paket, ki vsebuje:

  • kratek življenjepis pevca in pianista s pomembnejšimi dosežki oz. predstavitev komornega sestava;
  • portretne fotografije oz. skupno fotografijo (.jpg);
  • novejši avdio in/ali video posnetek vsaj dveh samospevov (oblike WMA, Mp3, Mp4 etc.), pri čemer zvok posnetka ne sme biti studijsko obdelan (montaža);
  • predlog/osnutek programa, ki bo izveden na koncertih (cca. 15 min) s kratko predstavitvijo. Program mora vsebovati izključno samospeve za glas in klavir. Zaželena je tematska zaokroženost programa in vsaj en samospev v slovenskem jeziku.
  • repertoar v prijavi mora biti naveden skladno s koncertnim kodeksom – polno ime in priimek skladatelja, letnica rojstva, naslov skladbe (in cikla) v originalnem jeziku, opus in zaporedna številka skladbe ter polno ime in priimek pesnika.

3.) Prijavnico/paket je potrebno poslati najkasneje do 18. februarja 2019 preko portala www.wetransfer.com na info@perartem.si, ali na poštni naslov Kulturno umetniški zavod PerArtem, Medvedova cesta 1, 1000 Ljubljana. Prijavitelji, ki bodo poslali prijavnico po navadni pošti, morajo poslati tudi e-obliko prijavnice na omenjeni elektronski naslov.

Prednost pri izboru bodo imeli kandidati, ki niso bili izbrani na razpisu 2018.

 Dodatne informacije in pojasnila na info@perartem.si  ali 041-734-497 – Nejc Lavrenčič.

Razpis – Mlad PerArtem 2019

Prijavnica – Mlad PerArtem 2019

 

 

 

 

Dostopnost