Kulturno umetniški zavod PerArtem objavlja

RAZPIS
za vključitev mladih komornih sestavov pevec – pianist

v koncertni sklop »Mlad PerArtem«

Razpis je odprt do 17. januarja 2020.

Zavod PerArtem usmerja svoje delovanje na področje samospevske umetnosti. Koncertni cikel Samospevanje, do nedavnega znan kot »Glas iz davnine«, se bo odvijal v Slovenski Filharmoniji in SNG Maribor. Njegov umetniški vodja je pianist Nejc Lavrenčič, ki je kot specialist na področju interpretacije samospeva uveljavljen na domačih in mednarodnih odrih. Koncertni cikel deluje in združuje umetnike iz Slovenije in tujine. Na koncertih preteklih sezon je tako gostil mednarodno priznane pevce, kot so Sabina Cvilak, Nuška Drašček, Marcos Fink, Barbara Jernejčič Fürst, Juliette de Massy, Theresa Plut, Artur Rożek, Cristina Segura, Mojca Vedernjak, idr..

Koncertni sklop »Mlad PerArtem« vabi k sodelovanju mlade komorne glasbenike, ki delujejo kot komorni duo pevec – pianist. Vsaj dvema izbranima duoma bomo tako letos ponudili možnost nastopov v koncertnih dvoranah tik pred osrednjimi recitali, prisostvovanje na drugih koncertih, navezovanje stikov ter druženje z vsakokratnimi izvajalci.

Datumi koncertov

21.4.2020, SNG Maribor

24.4.2020, Slovenska Filharmonija

2.6.2020, SNG Maribor

4.6.2020, Slovenska Filharmonija

Ostali termini bodo znani naknadno.

Izbranim komornim sestavom bomo omogočili:

 • dva koncerta (cca. 15 min) v koncertnem ciklu Samospevanje v Slovenski Filharmoniji in SNG Maribor;
 • medijsko izpostavljenost in promocijo na spletni strani perartem.si, na spletnih omrežjih in v drugih medijih;
 • snemanje koncerta za Radio Slovenija in uporabo posnetka v nekomercialne namene;
 • brezplačen vstop na recitale koncertnega cikla Samospevanje 2020;
 • 3 ure konzultacij pri pianistu Nejcu Lavrenčiču.

Pogoji razpisa:

1.) Prijavijo se lahko komorni sestavi pevec – pianist, pri čemer mora biti vsaj eden državljan Republike Slovenije, kandidata pa na dan 17.1.2020 ne smeta biti starejša od 25 let.

2.) Kandidati pošljejo prijavo/paket, ki vsebuje:

 • kratek življenjepis pevca in pianista s pomembnejšimi dosežki oz. predstavitev komornega sestava;
 • eno ali več portretnih fotografij oz. tudi skupno fotografijo kandidatov v visoki grafični kakovosti (.jpg). Ime fotografije mora zajemati polno ime in priimek fotografiranega kot tudi avtorja;
 • novejši avdio in/ali video posnetek vsaj dveh samospevov, ki jih duo izvaja skupaj (oblike WMA, Mp3, Mp4 etc.), pri čemer zvok posnetka ne sme biti studijsko obdelan (montaža). Datoteka mora vsebovati ime skladatelja, naslov skladbe, opus in zaporedno številko ter priimka pevca in pianista;
 • predlog/osnutek programa, ki bo izveden na koncertih (cca. 15 min) s kratko predstavitvijo. Program mora vsebovati izključno samospeve za glas in klavir. Zaželena je tematska zaokroženost programa in vključitev samospevov v slovenskem jeziku.
 • repertoar v prijavi mora biti naveden skladno s koncertnim kodeksom – polno ime in priimek skladatelja, letnica rojstva, naslov skladbe (in cikla) v originalnem jeziku, opus in zaporedna številka skladbe ter polno ime in priimek pesnika.
 • pomembna je tudi doslednost in pravilnost izpolnitve prijavnice (vsebinska in oblikovna preglednost ter slovnična pravilnost)

3.) Prijavnico/paket je potrebno poslati najkasneje do 17. januarja 2020 preko portala www.wetransfer.com na info@perartem.si, ali na poštni naslov Kulturno umetniški zavod PerArtem, Medvedova cesta 1, 1000 Ljubljana. Prijavitelji, ki bodo poslali prijavnico po navadni pošti, morajo poslati tudi e-obliko prijavnice na omenjeni elektronski naslov.

Prednost pri izboru bodo imeli kandidati, ki niso bili izbrani na predhodnih razpisih.

Dodatne informacije in pojasnila na www.perartem.si, info@perartem.si

ali 041-734-497 – Nejc Lavrenčič.

Razpis in prijavnica – Mlad PerArtem 2020

PRIJAVNICA Mlad PerArtem 2020

Dostopnost